Logga in
Kundcase

Villa – Brittåsavägen Sölvesborg

Villa - Brittåsavägen Sölvesborg

Vi köpte vårt hus 1995 och har väl egentligen inte tänkt så mycket på energiförbrukning och miljö förrän fram till 2015 då vi började diskutera om vi inte borde byta värmesystem.

Ett av våra krav var att produkten skulle vara 100% återvinningsbar, inte innehålla isolering med Isocyanater och helst tillverkad av så mycket återvunnit material som möjligt.

Vi ville också ha en produkt med stor flexibilitet vad gällde möjlighet att bygga vidare och expandera systemet på ett enkelt och funktionellt sätt.
Efter att ha skannat marknaden kom vi fram till att den enda produkten på marknaden som motsvarade våra krav var ECOScience.

2018 installerade vi en systemtank 6500i och luft/vatten värmepump på 5 Kw.2020 kompletterade vi systemet med 3 st solvärmepaneler. Vårt hus har en boyta på 160 m2 och antal boende mellan 2 – 4 personer periodvis.

Med vårt gamla vattenburna värmesystem förbrukade vi total 23000 KWh per år och i dag förbrukar vi totalt 7600 KWh. En annan positiv verkan är också att nu kan vi fylla vårt badkar på 700 liter på en gång, när våra barnbarn är på besök och vill bada.

15 400 KWh

Årlig besparing

2018-2020

Installerad

Vi valde ECOScience

ECOScience är det flexibla energiesystemet som tillåter dig att ansluta flera olika energikällor samtidigt. Det smarta systemet klarar av att ansluta till alla olika typer av energikällor, alltifrån pellets och olja till fjärrvärme och gas – självklart fungerar även solenergi. Det hållbara systemet är enkelt att använda och ger dig som hussägare total frihet när det kommer till ditt hems klimat. Spara upp till 60 % av din energiförbrukning och njut av ett trivsamt och bekymmersfritt hem som dessutom är snällt mot miljön.

Träffa några som valt systemet

Hitta installatör nära dig

ECOScience är det självklara valet för dig som letar efter ett flexibelt och bekvämt energisystem som dessutom tillåter dig att ansluta flera värmekällor samtidigt. Tack vare den flexibla uppbyggnaden, kan du enkelt utvidga ditt system efter hand med till exempel pool eller golvvärme. Systemet styrs enkelt med hjälp av din smarttelefon.

Jag vill söka efter en installatör